Praktijk Our Energy voor osteopathie en ademcoaching

Osteopathie is een benadering van het lichaam, waarbij uitgegaan wordt van een holistisch principe. Het lichaam functioneert als één geheel en bestaat niet uit losse onderdelen. Mocht er ergens in het lichaam een afname zijn in beweeglijkheid of doorbloeding, dan kan dat resulteren in klachten elders in het lichaam. Wij gaan middels de anamnese en het onderzoek op zoek naar de oorzaak van uw klachten. Op deze manier wordt de oorzaak van het probleem aangepakt en niet alleen de symptomen. Hierbij spelen circulatie, aansturing en beweeglijkheid een grote rol. Als de circulatie, de neurologische aansturing en de beweeglijkheid optimaal zijn, kan het lichaam het beste herstellen en functioneren.

In mijn behandelingen als osteopaat maak ik gebruik van verschillende technieken. Ik gebruik craniale technieken om het lichaam wat meer in balans te brengen. Ik manipuleer (wat we in de volksmond ‘kraken’ noemen) om lokale blokkades op te lossen mits dat nodig is en het lichaam het toelaat. Ik gebruik fasciale technieken om de bewegelijkheid van het bindweefsel bijvoorbeeld rondom de organen te verbeteren. Daarnaast werk ik energetisch en voel intuïtief waar behandeling nodig is, omdat het lichaam je eigenlijk altijd wel kan vertellen waar iets vast zit. De meeste technieken die ik gebruik zijn zachte technieken om het herstel vermogen van het lichaam te ondersteunen. Het mooie van deze technieken is dat je ze van baby tot aan mensen met hoge leeftijd gebruiken kan.

Daarbij ben ik ook ademcoach. Bij ademcoaching gebruiken we de ademhaling om patronen in je lichaam en leven te veranderen. Je ademhaling is een weerspiegeling van hoe je leeft. Velen van ons ademen ondiep en onbewust. Dit zorgt ervoor dat je niet de volledige capaciteit van je longen benut, en dus niet je volle ‘levenscapaciteit’ benut. Vaak is het zo dat we maar 30% van onze long capaciteit gebruiken. Moet je nagaan hoeveel er nog uit te halen is!

 
Ademen het gaat de hele dag als vanzelf. Je hoeft er niet over na te denken want je lichaam doet het vanzelf. Als je in rust bent minder frequent, als je gaat sporten verdiept en verzwaard en als je slaapt wordt hij rustig en langzaam. Wat we zien is dat we steeds minder diep gaan ademen door allerlei trauma’s die we meegemaakt hebben in ons leven. Emoties die we in ons systeem hebben vast gezet, willen we niet voelen. Dus laten we de ademhaling daar niet komen. En hoe meer trauma’s hoe minder diep en vol we ademen.
Met verschillende ademtechnieken gaan we de mate van zuurstof in je bloedbaan veranderen. Door sneller te gaan ademen neemt het koolstofdioxide gehalte in je bloed toe, waardoor de zuurstof minder wordt afgegeven aan je lichaam. Wat ook wel hyperventilatie genoemd wordt. We gaan niet hyperventileren (zoals bij een paniek of angstaanval), maar gecontroleerd het balans van zuurstof en koolstofdioxide veranderen in je bloed.  Door de zuurstof in je bloedbaan te houden kunnen je cellen en het cel geheugen zich openen en misschien wel emoties los gaan laten die daar opgeslagen lagen.
 
In ons leven zijn er zaken waar we tegen aan lopen, waar we last van hebben. Zaken zoals stress of niet goed genoeg voelen of niet gelukkig zijn. Wat staat jou in de weg om hiermee aan de slag te gaan? Laat mij je een mogelijkheid aanbieden waarbij we gaan kijken of je lichaam spanning, stress of emoties kan loslaten. Verwacht niets, dan is alles mogelijk!
 

ivm zwangerschapsverlof van 14 dec 2020 -eind april 2021 de praktijk zal worden waargenomen door Barbara vd Leij. Voor meer informatie zie de website.

Zie mijn video over osteopathie hier:
https://www.facebook.com/machteld.schravendeel.9/videos/1608875379258744/

Contactgegevens

www.praktijkourenergy.nl                                

info@praktijkourenergy.nl                              

06-30176936

NRO en NVO geregistreerd: NRO-10156

Locatie EMMA:
1e verdieping, gele hal

Openingstijden:
Dinsdag 09.45-13:00 u
Woensdag 09:30-16.00u
Donderdag 13:30-20:00 u

Machteld Josquin Schravendeel