Osteopathie is een benadering van het lichaam, waarbij uitgegaan wordt van een holistisch principe. Het lichaam functioneert als één geheel en bestaat niet uit losse onderdelen. Mocht er ergens in het lichaam een afname zijn in beweeglijkheid of doorbloeding, dan kan dat resulteren in klachten elders in het lichaam. Wij gaan middels de anamnese en het onderzoek op zoek naar de oorzaak van uw klachten. Op deze manier wordt de oorzaak van het probleem aangepakt en niet alleen de symptomen. Hierbij spelen circulatie, aansturing en beweeglijkheid een grote rol. Als de circulatie, de neurologische aansturing en de beweeglijkheid optimaal zijn, kan het lichaam het beste herstellen en functioneren.

In mijn behandelingen als osteopaat maak ik gebruik van verschillende technieken. Ik gebruik craniale technieken om het lichaam wat meer in balans te brengen. Ik manipuleer (wat we in de volksmond ‘kraken’ noemen) om lokale blokkades op te lossen mits dat nodig is en het lichaam het toelaat. Ik gebruik fasciale technieken om de bewegelijkheid van het bindweefsel bijvoorbeeld rondom de organen te verbeteren. Daarnaast werk ik energetisch en voel intuïtief waar behandeling nodig is, omdat het lichaam je eigenlijk altijd wel kan vertellen waar iets vast zit. De meeste technieken die ik gebruik zijn zachte technieken om het herstel vermogen van het lichaam te ondersteunen. Het mooie van deze technieken is dat je ze van baby tot aan mensen met hoge leeftijd gebruiken kan.

Osteopathie kan werken voor veel verschillende lichamelijke klachten als rugpijn, buikpijn, last van de nek, vermoeidheidsklachten, stress gerelateerde klachten maar ook klachten gerelateerd aan organen. Voor kindjes zo jong als enkele weken oud en schoolgaande kinderen met concentratie problemen of lichamelijks klachten kan het ook een mooi effect hebben.

Vraagt u zich af of voor uw klachten osteopathie kan helpen, kijk dan even op de website of neem contact op met de contact gegevens zoals die op de site staan vermeld.

Zie mijn video over osteopathie hier:

Contactgegevens

www.osteopathiemiddenbrabant.nl 
Machteld@osteopathiemiddenbrabant.nl
06-30176936

NRO en NVO geregistreerd: NRO-10156

Locatie EMMA:
1e verdieping, gele hal

Openingstijden:
Woensdag avond (even weken)
Donderdag ochtend
Vrijdag middag
Zaterdag ochtend (oneven weken)

Machteld Josquin Schravendeel