Mondier, praktijk voor Bowentherapie

Welkom bij Mondier. Mijn naam is Pauline Montizaan en ik werk met Bowentechniek, een therapie die westerse en oosterse kennis van ziekte en gezondheid combineert. Bowentechniek is holistisch, en gaat er dus vanuit dat een klacht niet op zichzelf staat, maar dat alles met elkaar verbonden is, zowel lichamelijk als mentaal/emotioneel. De behandeling heeft daardoor niet alleen een uitwerking op de klachten, maar op het gehele lichaam en welbevinden. Cliënten zeggen vaak dat hun nachtrust is verbeterd, dat hun pijnklachten zijn afgenomen en dat ze meer energie hebben gekregen.

De techniek die ik het meest gebruik is de Bowenmove. Dit is een rolbeweging met vingers en duimen, die, gezet op specifieke punten, verschillende zelfherstellende mechanismen van het lichaam stimuleert. Het lichaam heeft namelijk een groot zelfherstellend vermogen! De ingelaste korte pauzes geven het lichaam de kans om de informatie te verwerken. De meeste cliënten ervaren de behandeling zelf als rustgevend en ontspannend.

Door het holistische karakter van de Bowentechniek kunt u bij mij terecht met uiteenlopende klachten. Denk daarbij aan spier- en gewrichtsproblemen, zoals: schouderklachten, nekklachten, rugklachten, en diverse sportblessures. Maar ook stress-gerelateerde problemen, fibromyalgie, chronisch vermoeidheidssyndroom, depressie, hoofdpijn/migraine, menstruatie- en overgangsklachten, hooikoorts en allergieën, astma, klachten aan de buikorganen en voor lymfedrainage.

Bowentherapie is geschikt voor jong en oud en inzetbaar bij acute en chronische klachten. Ook is het mogelijk om littekens te laten behandelen. Vaak zijn littekens opvallend, hebben ze een emotionele lading of geven ze beperkingen in het dagelijks leven. De behandeling met de hierop aangepaste Bowenmove kan verandering brengen. Tot slot kunnen ook sporters baat hebben bij Bowentechniek, omdat ze de herstelperiode van blessures verkort.

Kijk voor meer informatie op mijn website: www.mondier.nl

Wilt u weten of de therapie ook voor u inzetbaar is, neem dan gerust contact met me op voor advies.

Als CAM-Bowentherapeut voldoe ik aan de Plato-normen en wordt deze therapie, afhankelijk van uw zorgverzekering en uw pakket, geheel of gedeeltelijk vergoed. Informeer hiervoor bij uw zorgverzekeraar.

Contactgegevens

www.mondier.nl
info@mondier.nl
06 48635634

Locatie Emma:
1e verdieping, groene route
praktijkruimte Neitan

Locatie Breda:
Zeggeveen 7

openingstijden:
op afspraak

Pauline Montizaan